Stabilno poslovanje “Metalca”

Bez autora
May 21 2012

Gornjomilanovački holding “Metalac” iz Gornjeg Milanovca objavio je nekonsolidovane finansijske rezultate za prvo tromesečje 2012. godine u kojem je zadržano stabilno poslovanje uz snažan rast prodaje na tržištima Rusije i Ukrajine. U periodu januar-mart ove godine, “Metalac” je ostvario nekonsolidovani poslovni prihod od 174,2 miliona dinara što je rast od 5,7 posto u odnosu na isti period protekle godine. Nekonsolidovana poslovna dobit bila je neznatno veća nego prošle godine i iznosila je 17,2 miliona dinara, dok je neto dobitak pao na 14,7 miliona dinara usled povećanih finansijskih rashoda. Najveće preduzeće u sastavu sistema, “Metalac Posuđe”, ostvarilo je poslovni prihod od 606,2 miliona dinara, što je neznatan rast u odnosu na lani. Poslovni dobitak bio je za nijansu slabiji i iznosio je 115,4 miliona dinara, dok je dobit bila veća za 18,3 posto i iznosila je 102,2 miliona dinara.

Stabilno poslovanje “Metalca”Gornjomilanovački holding “Metalac” iz Gornjeg Milanovca objavio je nekonsolidovane finansijske rezultate za prvo tromesečje 2012. godine u kojem je zadržano stabilno poslovanje uz snažan rast prodaje na tržištima Rusije i Ukrajine.

U periodu januar-mart ove godine, “Metalac” je ostvario nekonsolidovani poslovni prihod od 174,2 miliona dinara što je rast od 5,7 posto u odnosu na isti period protekle godine. Nekonsolidovana poslovna dobit bila je neznatno veća nego prošle godine i iznosila je 17,2 miliona dinara, dok je neto dobitak pao na 14,7 miliona dinara usled povećanih finansijskih rashoda.

Najveće preduzeće u sastavu sistema, “Metalac Posuđe”, ostvarilo je poslovni prihod od 606,2 miliona dinara, što je neznatan rast u odnosu na lani. Poslovni dobitak bio je za nijansu slabiji i iznosio je 115,4 miliona dinara, dok je dobit bila veća za 18,3 posto i iznosila je 102,2 miliona dinara.

Kada su u pitanju eksportna preduzeća “Metalca”, ruski “Metrot” je zabeležio snažan rast prihoda na 2,4 miliona evra, što je skok od 35,4 posto, dok je dobit ove kompanije skoro udvostručena na 0,4 miliona evra.

“Metalac Ukrajin”a, koji je osnovan aprila 2011. godine, u prvom kvartalu 2012. godine ostvario je poslovni prihod od 174,7 hiljada evra, dok je dobit bila 20.000 evra.

Akcije “Metalca” na Beogradsoj berzi u proteklom periodu beleže priličnu tražnju za razliku od većih drugih hartija na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik